Re: [greenstone-users] GLI Gatherer, was Re:Greenstone v2.50released!

From Michael Dewsnip
DateThu, 10 Jun 2004 11:06:20 +1200
Subject Re: [greenstone-users] GLI Gatherer, was Re:Greenstone v2.50released!
In-Reply-To (5-1-1-6-0-20040609111700-00b2a400-cwpanama-net)
Hi Azael,

> Now I found a sort of a glitch in the GLI interface of 2.50.
>
> First, at start up in former version I just needed to type in the directory
> of the library (/opt/gsdl),
> now it seems it wants the whole URL (http://...)

Yes, you need to enter the whole URL to the library program for previewing your
collections.

> Second, in the Gatherer screen (Reunir in spanish)
> a. one creates a new collection, the right side panel gets light
> green with "Collection" from the
> empty grey, top title of the window shows the name of the
> collection, but not the right panel.
> b. one selects various files from the left panel (Workspace or
> area de trabajo), grabs them and
> sends them to the right panel. A phantom at the pointer
> shows how many files there are.
> c. after finish sending them there are no files showing on the
> right panel.
>
> To see the collection files I had to go back to the File menu and re-Open
> the collection.

> In former GLIs (2.40a) the files on the collection show up inmediately
> after grabbing and sending
> them to the right panel. Now the collection panel is blank until one
> requests to re-open the collection.
> This additional step is not mentioned in the Help (Ayuda).

This is a refreshing problem (Unix only, I believe) that has been fixed. We are planning to
release Greenstone 2.51 (which will contain this fix) next week.

> Well, I made it to work so far, but it was easier in the former version, I
> think. There are other improved
> aspects, though.
>
> I still miss the fact that I couldn't recompile gsdl to add the z39.50
> client feature. I guess the group
> at Waikato is not doing much development on the z part anymore, perhaps
> John can illustrate more.

As I said in my previous e-mail, please send me the output of your configuration and
compilation so I can see what is going wrong on your system.

Regards,

Michael


> At 02:50 PM 6/8/2004 +1200, Michael Dewsnip wrote:
> >Hi Azael,
> >
> > > Looking for a clue:
> > >
> > > I have used 2.40a on RHLinux8 for a while with GLI. On another
> > > brand new server I am working with RHL 9 (gcc 3.2.2, perl 5.8.2,
> > > java re 1.4.2). When I tried to install 2.50 source and compile
> > > ("c" option), the compilation failed.
> >
> >Hmmm... this works for me, but I'm using a different Linux distribution
> >and version of
> >GCC to you. Please send me personally the output of the configuration and
> >compilation
> >processes (this is not included in the INSTALL_RECORD file).
> >
> > > By the way, even though the install has the (S)panish option the
> > > final GS web setup is still in english, why? I do not want my users to
> > > change preferences to spanish everytime they access it.
> >
> >I thought that this had been done but it seems like it only works for
> >Windows. This will be
> >fixed in the next release.
> >
> >You can make Spanish the default language by adding this line
> >
> > cgiarg shortname=l argdefault=es
> >
> >to the end of the etc/main.cfg file.
> >
> >All the best,
> >
> >Michael
>
> ****************************************************************************************
> Azael Barrera, Ph.D. barreraal@cwpanama.net
> Professor
> ICT Technology Transfer and Capacity Building
> ****************************************************************************************