[greenstone-users] Image Collection

From Anupama of Greenstone Team
DateMon Feb 16 17:06:29 2009
Subject [greenstone-users] Image Collection
In-Reply-To (20243e310902121832i44fbd1d6ic5d013676265ddf6-mail-gmail-com)
Hello Ken,

I do not think others here are familiar with (or otherwise remember) the
particulars of Greenstone 2.51 to be able to successfully help you. Will
you perhaps consider trying version Greenstone 2.81? If that does not
work either, then I will try to locate 2.51 and test out your problem on
it and see if I work out how to get it to create a collection of images
successfully.


An important bugfix to the latest GLI, in case you attempt using
Greenstone 2.81 (while doing the following may not be immediately
necessary in your particular case, if you do encounter any parse
exceptions when running GLI, please attempt the step below):

1. Please go into your Greenstone installation folder's
gli/src/org/greenstone/gatherer/util
And make a copy of the file "RemoveContentBeforeRootElementXMLReader.java"
Rename this copy as RemoveContentBeforeRootElementXMLReader.java_orig

2. Download the updated file from:
http://svn.greenstone.org/gli/trunk/src/org/greenstone/gatherer/util/RemoveContentBeforeRootElementXMLReader.java

3. Put the downloaded file in gli/src/org/greenstone/gatherer/util to
replace the original.

4. Open a Windows DOS console or Linux xterm, go into your Greenstone
installation folder. Then change into your gli directory:
> cd gli

5. Now you're inside the GLI folder, compile up GLI by typing the
following in a Windows DOS prompt:
> makegli.bat
Or by typing the following in a Linux x-term:
> ./makegli.sh

6. Try to run GLI and explode that CDS/ISIS database again.

Tell us if things do not work out well.
Regards,
Anupama


Ken DiFiore wrote:
> Dear List,
> I am a newbie working on an older, test library system, using Greenstone
> version 2.51. I have quite successfully created several collections
> using HTML pages with embedded images. However, I cannot set up a basic
> image collection of jpg files. Our system does not have the image-e
> library so I created my library from scratch using a dozen personal
> photos. I'm using the GLI Librarian Interface, and followed procedure
> described on the Wiki
> (http://nzdl.sadl.uleth.ca/cgi-bin/library?a=p&p=about&c=image-e
> <http://nzdl.sadl.uleth.ca/cgi-bin/library?a=p&p=about&c=image-e>), as
> well as consulted (for hours on end) the e-mail archive. I've
> configured the Collection using the prescribed values for the Format
> Features, Browsing Classifiers, and the sole Document Plugin
> (ImagePlugin, including ImageMagick). However, the resulting "About"
> webpage that is created to browse collection lists no images or
> thumbnails. The page includes the name of the collection I've assigned
> to it, but says "there are 0 ways to find information in this
> collection". Furthermore, there is no "browse icon" button that is
> prevalent with image-only collections. I'm at a total loss.
>
> Kind regards,
>
> Ken
>
>
> ------------------------------------------------------------------------
>
> _______________________________________________
> greenstone-users mailing list
> greenstone-users@list.scms.waikato.ac.nz
> https://list.scms.waikato.ac.nz/mailman/listinfo/greenstone-users