[greenstone-users] Image Collection

From Belanger, Arthur
DateSat Feb 21 07:06:57 2009
Subject [greenstone-users] Image Collection
In-Reply-To (499D19E4-30402-etfbl-net)
Hi.

I have an older version of GS running (2.75) with an image collection. My doc.xml files have Title extracted as the imape name (without the extension (.jpg)). Note, this is NOT ex.Title but just Title. Try putting Title on the classifier line:

classify AZList -metadata Title -buttonname Browse

This works in my collection.

If this still doesn't work, I believe I had moved this collection from GS 2.5x. If need be, I can reactivate my 2.5x configuration and see what happens though I do believe it will be the same.

Good luck.


--
Arthur Belanger
Medical Library System Manager
ITS Academic Media & Technology
Yale University
PO Box 208065
New Haven, CT 06520-8065

(203) 785-6928
(203) 737-2859, fax

mailto:Arthur.Belanger@Yale.Edu
http://www.yale.edu/its/about/amt
http://info.med.yale.edu/library


NOTE: Yale ITS will NEVER request passwords or other personal information via email. Messages requesting such information are fraudulent and should be deleted.

-----Original Message-----
From: greenstone-users-bounces@list.scms.waikato.ac.nz [mailto:greenstone-users-bounces@list.scms.waikato.ac.nz] On Behalf Of Vladimir Risojevic
Sent: Thursday, February 19, 2009 3:36 AM
To: Ken DiFiore
Cc: Greenstone Waikato
Subject: Re: [greenstone-users] Image Collection

Ken,

It seems that Greeenstone doesn't recognize your classifier. I'm not
sure why but I'm not familiar with particularities of Greenstone 2.51.
However, the problem might be in using ex.Title metadata field in the
classifier. Greenstone by default doesn't extract ex.Title from images.
Try ex.Image or ex.Source. Maybe the older version of Greenstone doesn't
produce the classifier at all when it founds no metadata. In newer
versions (2.72 and up) the classifier is there but it is empty if there
are no metadata.
You can check yourself what metadata are extracted if you know a bit
XML. Look into the archives directory of your collection and you will
find directories that begin with HASH. These correspond to the documents
in the collection (images in your case). In each of these directories
there should be an doc.xml file. Open it in a text editor and look for
Metadata tags. The name attribute is the name of the metadata field that
is associated with the particular document. Try giving a field from this
list to your classifier.
Again, I'm not familiar with Greenstone 2.51, so if this doesn't work
maybe you should consider upgrading to 2.81, as Anupama suggested. In
this way we should be able to re-create your setup and help you.
Hope this helps.

Regards,

Vladimir


Ken DiFiore wrote:
> Hi Vladimar,
> I'm finally back to the office and I am able to supply the information
> you seek to help with my problem.
>
> The options on my ImagePlugin are 'screenview' is jpg and
> 'thumnailtype' is gif. No other options are checked.
>
> There is no metadata assigned to the images.
>
> The Browsing Classifiers option is:
> Classify AZList -metadata ex.title -buttonname Browse
>
> In an effort to trouble shoot this issue, I tried to simplify the
> settings.
>
> Can you suggest what I am missing?
>
> Thank you for your help.
>
> Ken
>
> On Fri, Feb 13, 2009 at 9:06 AM, Vladimir Risojevic <vlado@etfbl.net
> <mailto:vlado@etfbl.net>> wrote:
>
> Ken,
>
> It seems that your classifier wasn't recognized at all. Can you
> provide us with a bit more information, please? For example, what
> options of ImagePlugin did you use, what metadata did you assign
> to images, and what classifier and options did you use? If you
> disabled the search feature that leaves only one way to browse the
> collection, that is the classifier. Did you use the correct
> metadata in the classifier?
>
> Regards,
>
> Vladimir
>
>
>
> ------------------------------
>
> Message: 8
> Date: Thu, 12 Feb 2009 21:32:42 -0500
> From: Ken DiFiore <ken.difiore@gmail.com
> <mailto:ken.difiore@gmail.com>>
> Subject: [greenstone-users] Image Collection
> To: greenstone-users@list.scms.waikato.ac.nz
> <mailto:greenstone-users@list.scms.waikato.ac.nz>
> Message-ID:
>
> <20243e310902121832i44fbd1d6ic5d013676265ddf6@mail.gmail.com
> <mailto:20243e310902121832i44fbd1d6ic5d013676265ddf6@mail.gmail.com>>
> Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
>
>
> Dear List,
> I am a newbie working on an older, test library system, using
> Greenstone
> version 2.51. I have quite successfully created several
> collections using
> HTML pages with embedded images. However, I cannot set up a
> basic image
> collection of jpg files. Our system does not have the image-e
> library so I
> created my library from scratch using a dozen personal photos.
> I'm using
> the GLI Librarian Interface, and followed procedure described
> on the Wiki (
> http://nzdl.sadl.uleth.ca/cgi-bin/library?a=p&p=about&c=image-e
> <http://nzdl.sadl.uleth.ca/cgi-bin/library?a=p&p=about&c=image-e>),
> as well as
> consulted (for hours on end) the e-mail archive. I've
> configured the
> Collection using the prescribed values for the Format
> Features, Browsing
> Classifiers, and the sole Document Plugin (ImagePlugin, including
> ImageMagick). However, the resulting "About" webpage that is
> created to
> browse collection lists no images or thumbnails. The page
> includes the name
> of the collection I've assigned to it, but says "there are 0
> ways to find
> information in this collection". Furthermore, there is no
> "browse icon"
> button that is prevalent with image-only collections. I'm at
> a total loss.
>
>
> Kind regards,
>
> Ken
> -------------- next part --------------
> An HTML attachment was scrubbed...
> URL:
> https://list.scms.waikato.ac.nz/mailman/private/greenstone-users/attachments/20090212/849b48a6/attachment.html
>
> ------------------------------
>
> _______________________________________________
> greenstone-users mailing list
> greenstone-users@list.scms.waikato.ac.nz
> <mailto:greenstone-users@list.scms.waikato.ac.nz>
> https://list.scms.waikato.ac.nz/mailman/listinfo/greenstone-users
>
>
> End of greenstone-users Digest, Vol 71, Issue 5
> ***********************************************
> ------------------------------------------------------------------------
>
>
> No virus found in this incoming message.
> Checked by AVG - www.avg.com <http://www.avg.com/> Version:
> 8.0.234 / Virus Database: 270.10.23/1947 - Release Date:
> 02/11/09 18:11:00
>
>
>
>
>
> --
> Vladimir Risojevic
> Teaching Assistant
> Faculty of Electrical Engineering
> University of Banjaluka
> Patre 5
> 78000 Banjaluka
> Bosnia and Herzegovina
>
> Phone: +387 51 221 847, +387 51 221 876
> Fax: +387 51 211 408
> Email: vlado@etfbl.net <mailto:vlado@etfbl.net>
> WWW: http://www.etfbl.net <http://www.etfbl.net/>
>
>
> ------------------------------------------------------------------------
>
>
> No virus found in this incoming message.
> Checked by AVG - www.avg.com
> Version: 8.0.237 / Virus Database: 270.10.25/1956 - Release Date: 02/16/09 18:31:00
>
>


--
Vladimir Risojevic
Teaching Assistant
Faculty of Electrical Engineering
University of Banjaluka
Patre 5
78000 Banjaluka
Bosnia and Herzegovina

Phone: +387 51 221 847, +387 51 221 876
Fax: +387 51 211 408
Email: vlado@etfbl.net
WWW: http://www.etfbl.net


_______________________________________________
greenstone-users mailing list
greenstone-users@list.scms.waikato.ac.nz
https://list.scms.waikato.ac.nz/mailman/listinfo/greenstone-users